facebook youtube rss

Hírek

covid hazirend

A Szent István Egyetem Kaposvári Campus Campus-főigazgatója a koronavírus terjedésével összefüggő egyetemi intézkedésekről szóló 4/2020 (VIII.31.) rektori-kancellári együttes utasítás 4. § (4) bekezdése alapján az alábbi házirendet adja ki:

A SZIE Kaposvári Campus Könyvtárának házirendje

 

A Kaposvári Campuson Dr. Csivincsik Ágnes PhD tudományos munkatárs a Campus járványügyi felelőse, akihez a járvánnyal kapcsolatban fordulhatnak és részére kell a szükséges bejelentéseket megtenni.

Elérhetőségei: csivincsik [PONT] agnes [KUKAC] szie [PONT] hu  +36 30 670 0749

A Szent István Egyetem Kaposvári Campusára vonatkozó eljárásrendet az alábbi hivatkozáson érheti el: https://kaposvar.szie.hu/covid-19

 

A Szent István Egyetem Kaposvári Campus Könyvtárának nyitvatartása a COVID-19 vírusra való tekintettel az alábbiak szerint módosul a 2020/2021-es tanév őszi félévében szeptember 7-től:

Opening hours from September 7:

Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–16:00
Szerda: 10:00–16:00
Péntek: 8:00–14:15
Szombat: 9:30–12:45

***

Monday, Tuesday, Thursday: 8:00–16:00
Wednesday: 10:00–16:00
Friday: 8:00–14:15
Saturday: 9:30–12:45

 

magyarcovidplakat v1  angolcovidplakatv2 

 

2020. augusztus 18. | 12.30

Nyitvatartás-változás!

open 4033043 1920

A Kaposvári Campus Könyvtár nyitvatartása a 2020/2021-es tanév első hetét megelőzően az alábbiak szerint módosul:

Augusztus 24-től szeptember 4-ig

Hétfő–csütörtök: 10.00–14.00

Péntek: 10.00–12.00

***

24 August – 4 September

Monday–thursday: 10.00–14.00

Friday: 10.00–12.00

 

2020. július 06. | 08.16

Nyári nyitvatartás 2020

Az Egyetemi Könyvtár nyári nyitvatartása 2020-ban az alábbiak szerint alakul:

nyari nyitvatartas2020

Július 1. – július 10.
Hétfő-csütörtök: 10.00–14.00
Péntek: 10.00–12.00
*Az előírt szabályok betartásával!

Július 13. – augusztus 21.
ZÁRVA

***

1 July – 10 July
Monday-thursday: 10.00–14.00
Friday: 10.00–12.00
*By following the prescribed rules!

13 July – 21 August
CLOSED

 

clarivatewos

A Clarivate Analytics szervezésében folytatódik a magyar nyelvű, online tréningsorozat. A júliusi témákra az alábbi hivatkozásokon regisztrálhat:

 • Web of Science felület testre szabása
  Július 14., 10.00 – Regisztráció
  Szeretné bárhonnan és bármikor elérni a Web of Sciencet, értesítőket állítani, egyéb alkalmazásokat kihasználni? Mindezt lehetővé teszi a személyes fiók! Bemutatjuk, hogyan szabhatja testre a Web of Science platform felületét a saját igényei szerint és milyen hasznos funkciók segítik a munkájában.
 • Hogyan készítsünk irodalmi áttenkintést az EndNote Desktop segítségével?
  Július 30., 10.00 – Regisztráció

  Akár egy irodalmi áttekintésen vagy a disszertációján kezd dolgozni, ijesztőnek tűnhet a szakirodalom összegyűjtése és feldolgozása. Nem tudja hol kezdje el? Ez a wbeinárium a helyes útra tereli. Bemutatjuk, hogyan használhatja fel a hivatkozáshálózatot a szakirodalom átfogó feltérképezésére és hogyan lehet elmenteni, idézni és megosztani a hivatkozásokat.

Segítséget a regisztrációhoz és felhasználási segédletet az alábbi oldalon találhat:
https://clarivate.libguides.com/europe/hungary

springernature logo cmykTájékoztatás a SpringerNature gold folyóirataiban való open access publikálás feltételeiről és folyamatáról:

Az EISZ által megkötött új szerződés a korábbi hibrid folyóiratokban való publikálás mellett 2020-ban a kiadó gold folyóirataiban (SpringerOpen, BiomedCentral, Nature Research, Palgrave, ADIS) való open access publikálásra is feljogosít.
További részletek megtalálhatók az EISZ honlapján: http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/open-access/359-open-access-megallapodasok.html#springer-nature

A folyamat a gold folyóiratok esetében is automatizált, és a hibrid folyóiratoknál már megszokott adminisztrációs felületen kell az elfogadott cikkeknél a szerzők jogosultságát jóváhagyni.

Az ADIS folyóiratok esetében a folyamat még kiépítés alatt van, ezért ADIS címekben való OA publikálás esetén, kérjük, jelezzék az EISZ felé az igényt, akik segíteni tudják a zökkenőmentes APC jóváírást.

 

clarivatewosA Clarivate Analytics szervezésében folytatódik a magyar nyelvű, online tréningsorozat. A júniusi témákra az alábbi hivatkozásokon regisztrálhat:

 • A legmegfelelőbb folyóirat keresése
  Június 22., 10.00 – Regisztráció
  Mely folyóiratok a legbefolyásosabbak a tudományterületén? Bemutatjuk, hogyan állapíthatja meg pontosan és gyorsan a folyóirat hatását, közönségét és nyílt hozzáférésű publikálás lehetőségét, hogy könnyebben eldönthesse, beküldje-e a kéziratát.
 • Kérdezz-felelek: Hogyan csináljam a Web of Scienceben
  Június 23., 10.00 – Regisztráció

  Ha bármilyen kérdése van a megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal kapcsolatban (Web of Science, Journal Citation Reports, InCites, Publons, Kopernio stb.), csatlakozzon és tegye fel kérdését.

  Kérjük küldje el a kérdését legkésőbb egy nappal a webinár előtt az eniko [PONT] szasz [KUKAC] clarivate [PONT] com emailcímre.

 • Magabiztos döntéshozatal a kiadó-semleges folyóiratintelligencia segítségével
  Június 30., 9.00 – Regisztráció
  A 2020-as Journal Citation Reports ebben a hónapban jelenik meg. Bemutatjuk, hogyan elemezheti a folyóiratok teljesítményét a Journal Impact Factor és egyéb mérőszámok segítségével. Gyorsan és könnyen megállapíthatja, mely folyóiratokat idézik a kutatók több mint 200 tudományterületen.

Segítséget a regisztrációhoz és felhasználási segédletet az alábbi oldalon találhat:
https://clarivate.libguides.com/europe/hungary

 

2020. június 08. | 08.39

Nyitvatartás-változás!

figyelem

Tájékoztató az Egyetemi Könyvtár nyitvatartásáról
és a könyvtár szolgáltatásainak részleges újraindításáról

Az Egyetemi Könyvtár március közepe óta zárva tart, a könyvtárosok szokatlan körülmények között e-mailben, a könyvtári honlap és a Facebook segítségével tartják a kapcsolatot az olvasókkal. A digitális források elérését a könyvtár biztosítja, a szaktájékoztatók folyamatosan segítik az olvasókat az irodalomkutatásban. Viszont a közeledő év vége miatt a könyvtárhoz egyre több nyugtalan kérdés érkezik a végzős és a vizsgákra készülő hallgatóktól, egyre többen szeretnének visszavinni és kikölcsönözni papíralapú könyveket.

Jelenleg Magyarország – reménykedve, hogy szerencsésen átvészelte a pandémia legnehezebb időszakát – enyhítette a korlátozó rendelkezéseit. Ennek szellemében május 18-tól az Egyetemi Könyvtár is újraindítja a legalapvetőbb szolgáltatásait.

Az újraindított szolgáltatásokat egyelőre csak az egyetem oktatói, hallgatói és dolgozói vehetik igénybe. (Minden más olvasónk kölcsönzéseit automatikusan meghosszabbítjuk, és később értesítjük őket a szolgáltatások igénybevételéről.) A látogatók csak maszkban és kesztyűben léphetnek be a könyvtár területére, és egyszerre csak egy olvasó tartózkodhat az épületben.

A könyvtár meghirdeti a 2020. június 30-ig tartó „könyvtári amnesztiát”, azaz olvasóink június végéig késedelmi díj fizetése nélkül hozhatják vissza a korábban lejárt határidejű kölcsönzött könyveket, dokumentumokat.

A könyvtár bejárata ideiglenesen megváltozik, nem a kollégium felől, hanem a könyvtár alsó szintjén levő olvasóterem felől lehet megközelíteni.

Az átmeneti időszakban a könyvtár munkanapokon az alábbiak szerint tart nyitva:

Időpontváltozás a szolgáltatásban június 8-tól:

  • hétfő, kedd, szerda, csütörtök: 10.00-től 14.00 óráig
  • péntek: 10.00-től 12.00 óráig.

A szolgáltatások igénybevétele az olvasójegy segítségével történik, a lejárt olvasójegyek automatikusan meghosszabbításra kerülnek június 30-ig.

 

Könyvek visszavétele és kölcsönzése

Visszavétel

Az olvasók visszahozhatják a könyveket személyesen vagy visszaküldhetik azokat postai úton.

A személyesen visszahozott könyveket az olvasó lerakja az ún. „karantén asztalra” (egy kordon jelöli az utat az asztalhoz). A dokumentumok 72 órán keresztül érintetlenül maradnak a kijelölt helyen, majd a negyedik napon a könyvtáros leveszi őket az olvasó nevéről (ezzel hivatalosan is megtörténik a visszavétel), erről az olvasó egy e-mailben értesül.

Postai úton kizárólag ajánlott levélként vagy postai csomagként tudjuk visszavenni a könyveket, amennyiben azt a következő címre küldik:

Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár

7400 Kaposvár, Guba Sándor utca 40.

Kérjük, postai visszaküldés esetén igyekezzenek a könyveket úgy becsomagolni, hogy kisebb eséllyel sérüljenek meg a szállítás során. Utánvétes, postán maradó, csomagautomatába vagy egyéb módon küldött könyvcsomagokat nem tudunk fogadni!

Kedves végzős hallgatók! A diploma átvételéhez a könyvtári (könyv)tartozások előzetes rendezése szükséges. (A könyvtár a tartozásokat a tanulmányi osztállyal folyamatosan egyezteti majd.) Kérjük, erre való tekintettel időben rendezzék majd esetleges tartozásaikat.

Elveszett könyv

Az elveszett dokumentumok esetén lehetőséget biztosítunk arra, hogy a Neptun Pénzügyek felületén rendezhessék tartozásukat, melynek összegét a könyvtár munkatársai állapítják meg (a könyvtárhasználati szabályzat alapján).

Kölcsönzés

A könyvek kölcsönzésre csak előzetesen e-mailben elküldött igény alapján van lehetőség. Az e-mail cím: olvszolg [KUKAC] ke [PONT] hu.

A könyvtárnak küldött levélben legyen pontosan leírva:

 • a kölcsönzést igénylő olvasó neve, az olvasójegye száma (a vonalkódon olvasható szám);
 • a könyv(ek) szerzője, címe, vonalkódja (a vonalkód feltétlen szükséges a könyv beazonosításához, ennek hiányában elképzelhető, hogy nem azt a könyvet kölcsönzi ki, amire pontosan gondolt);
 • a kölcsönzés célja (szakdolgozathoz használt könyvek egész nyárra elvihetők).

A könyv adatait a könyvtári elektronikus katalógus segítségével (http://libopac.ke.hu) lehet meghatározni.

kolcsonzeskep1

kolcsonzeskep2

Ezt követően (várhatóan egy munkanapon belül) az olvasók e-mailben kapnak választ a könyvek átvételi időpontjáról és módjáról.

A kért olvasmányokat a könyvtárosok kigyűjtik, elvégzik a kölcsönzési adminisztrációt és névvel, határidővel ellátva összekészítik azokat az olvasónak történő átadásra.

A könyvtár területére belépéskor ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a dokumentumok visszavétele esetén.

Az előkészített könyveket az olvasó a kijelölt asztalról – személyes kontaktus nélkül – elviheti. A kölcsönzési határidő az eddig megszokott rendben halad, amennyiben a nyár folyamán szeretnék használni a könyveket (pl. szakdolgozat íráshoz), akkor arra is van lehetőség, amennyiben ezt e-mailben előre jelzik.

 

Egyéb szolgáltatások

Előjegyzés – igénybevételére egyelőre nincs lehetőség.

Hosszabbítás – 2020. június 30-ig minden olvasói kölcsönzés meghosszabbításra kerül a rendszerünkben.

Könyvtárközi kölcsönzés – indokolt esetekben igényelhető e-mailben, személyes átvétellel.

Tájékoztatás – e-mailben kérhet segítséget a szaktájékoztatóktól

 • pedagógiai témákban Huszárné Szabó Máriától: maria [KUKAC] ke [PONT] hu
 • mezőgazdasági, gazdasági témákban Gyódi Annától: anna [KUKAC] ke [PONT] hu

Fénymásolás, nyomtatás igénybevételére egyelőre nincs lehetőség.

Helyben használat – dokumentumok helyben használata sem az olvasóteremben, sem a szabadpolcos kölcsönözői térben nem lehetséges.

Számítógép-használat – az olvasóteremben elhelyezett számítógépek használatára egyelőre nincs lehetőség.

statista2020. augusztus 1-ig a Kaposvári Egyetemről ingyen elérhető a Statista adatbázis.

Statista adatbázis a világ egyik legnagyobb statisztikai és módszertani adatplatformja, amely 80 000 témában közel 22 500 forrásból, több mint 1,5 millió statisztikai elemzéshez és előrejelzéshez biztosít hozzáférést. A platform széles spektrumban egyesíti a gazdasági adatokat, a demográfiai trendeket és a közvélemény-kutatáson alapuló prognózisokat.
Az adatbázis közvetlenül elérhető bármely egyetemi számítógépről, illetve az eduID azonosítóval az egyetemen kívül is.

A Statista adatbázis: https://www.statista.com/accounts/education/

Az oktatóanyagok az adatbázis használatához elérhetők az alábbi linken: https://www.statista.com/getting-started/welcome-to-statista

 

181946 190924264273645 8223123 n

Tájékoztató az Egyetemi Könyvtár nyitvatartásáról
és a könyvtár szolgáltatásainak részleges újraindításáról

Az Egyetemi Könyvtár március közepe óta zárva tart, a könyvtárosok szokatlan körülmények között e-mailben, a könyvtári honlap és a Facebook segítségével tartják a kapcsolatot az olvasókkal. A digitális források elérését a könyvtár biztosítja, a szaktájékoztatók folyamatosan segítik az olvasókat az irodalomkutatásban. Viszont a közeledő év vége miatt a könyvtárhoz egyre több nyugtalan kérdés érkezik a végzős és a vizsgákra készülő hallgatóktól, egyre többen szeretnének visszavinni és kikölcsönözni papíralapú könyveket.

Jelenleg Magyarország – reménykedve, hogy szerencsésen átvészelte a pandémia legnehezebb időszakát – enyhítette a korlátozó rendelkezéseit. Ennek szellemében május 18-tól az Egyetemi Könyvtár is újraindítja a legalapvetőbb szolgáltatásait.

Az újraindított szolgáltatásokat egyelőre csak az egyetem oktatói, hallgatói és dolgozói vehetik igénybe. (Minden más olvasónk kölcsönzéseit automatikusan meghosszabbítjuk, és később értesítjük őket a szolgáltatások igénybevételéről.) A látogatók csak maszkban és kesztyűben léphetnek be a könyvtár területére, és egyszerre csak egy olvasó tartózkodhat az épületben.

A könyvtár meghirdeti a 2020. június 30-ig tartó „könyvtári amnesztiát”, azaz olvasóink június végéig késedelmi díj fizetése nélkül hozhatják vissza a korábban lejárt határidejű kölcsönzött könyveket, dokumentumokat.

A könyvtár bejárata ideiglenesen megváltozik, nem a kollégium felől, hanem a könyvtár alsó szintjén levő olvasóterem felől lehet megközelíteni.

Az átmeneti időszakban a könyvtár munkanapokon négy órát tart nyitva a következők szerint:

 • hétfő, kedd, szerda, péntek: 10.00-től 14.00 óráig
 • csütörtök: 14.00-től 18.00 óráig.

A szolgáltatások igénybevétele az olvasójegy segítségével történik, a lejárt olvasójegyek automatikusan meghosszabbításra kerülnek június 30-ig.

 

Könyvek visszavétele és kölcsönzése

Visszavétel

Az olvasók visszahozhatják a könyveket személyesen vagy visszaküldhetik azokat postai úton.

A személyesen visszahozott könyveket az olvasó lerakja az ún. „karantén asztalra” (egy kordon jelöli az utat az asztalhoz). A dokumentumok 72 órán keresztül érintetlenül maradnak a kijelölt helyen, majd a negyedik napon a könyvtáros leveszi őket az olvasó nevéről (ezzel hivatalosan is megtörténik a visszavétel), erről az olvasó egy e-mailben értesül.

Postai úton kizárólag ajánlott levélként vagy postai csomagként tudjuk visszavenni a könyveket, amennyiben azt a következő címre küldik:

Kaposvári Egyetem Egyetemi Könyvtár

7400 Kaposvár, Guba Sándor utca 40.

Kérjük, postai visszaküldés esetén igyekezzenek a könyveket úgy becsomagolni, hogy kisebb eséllyel sérüljenek meg a szállítás során. Utánvétes, postán maradó, csomagautomatába vagy egyéb módon küldött könyvcsomagokat nem tudunk fogadni!

Kedves végzős hallgatók! A diploma átvételéhez a könyvtári (könyv)tartozások előzetes rendezése szükséges. (A könyvtár a tartozásokat a tanulmányi osztállyal folyamatosan egyezteti majd.) Kérjük, erre való tekintettel időben rendezzék majd esetleges tartozásaikat.

Elveszett könyv

Az elveszett dokumentumok esetén lehetőséget biztosítunk arra, hogy a Neptun Pénzügyek felületén rendezhessék tartozásukat, melynek összegét a könyvtár munkatársai állapítják meg (a könyvtárhasználati szabályzat alapján).

Kölcsönzés

A könyvek kölcsönzésre csak előzetesen e-mailben elküldött igény alapján van lehetőség. Az e-mail cím: olvszolg [KUKAC] ke [PONT] hu.

A könyvtárnak küldött levélben legyen pontosan leírva:

 • a kölcsönzést igénylő olvasó neve, az olvasójegye száma (a vonalkódon olvasható szám);
 • a könyv(ek) szerzője, címe, vonalkódja (a vonalkód feltétlen szükséges a könyv beazonosításához, ennek hiányában elképzelhető, hogy nem azt a könyvet kölcsönzi ki, amire pontosan gondolt);
 • a kölcsönzés célja (szakdolgozathoz használt könyvek egész nyárra elvihetők).

A könyv adatait a könyvtári elektronikus katalógus segítségével (http://libopac.ke.hu) lehet meghatározni.

kolcsonzeskep1

kolcsonzeskep2

Ezt követően (várhatóan egy munkanapon belül) az olvasók e-mailben kapnak választ a könyvek átvételi időpontjáról és módjáról.

A kért olvasmányokat a könyvtárosok kigyűjtik, elvégzik a kölcsönzési adminisztrációt és névvel, határidővel ellátva összekészítik azokat az olvasónak történő átadásra.

A könyvtár területére belépéskor ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a dokumentumok visszavétele esetén.

Az előkészített könyveket az olvasó a kijelölt asztalról – személyes kontaktus nélkül – elviheti. A kölcsönzési határidő az eddig megszokott rendben halad, amennyiben a nyár folyamán szeretnék használni a könyveket (pl. szakdolgozat íráshoz), akkor arra is van lehetőség, amennyiben ezt e-mailben előre jelzik.

 

Egyéb szolgáltatások

Előjegyzés – igénybevételére egyelőre nincs lehetőség.

Hosszabbítás – 2020. június 30-ig minden olvasói kölcsönzés meghosszabbításra kerül a rendszerünkben.

Könyvtárközi kölcsönzés – indokolt esetekben igényelhető e-mailben, személyes átvétellel.

Tájékoztatás – e-mailben kérhet segítséget a szaktájékoztatóktól

 • pedagógiai témákban Huszárné Szabó Máriától: maria [KUKAC] ke [PONT] hu
 • mezőgazdasági, gazdasági témákban Gyódi Annától: anna [KUKAC] ke [PONT] hu

Fénymásolás, nyomtatás igénybevételére egyelőre nincs lehetőség.

Helyben használat – dokumentumok helyben használata sem az olvasóteremben, sem a szabadpolcos kölcsönözői térben nem lehetséges.

Számítógép-használat – az olvasóteremben elhelyezett számítógépek használatára egyelőre nincs lehetőség.

clarivatewosA Clarivate Analytics szervezésében folytatódik a magyar nyelvű, online tréningsorozat. A májusi témákra az alábbi hivatkozásokon regisztrálhat:

 • Hogyan spórolhat meg több ezer órát a kutatásaira
  Május 19., 14.00 – Regisztráció
  Mennyi időt tölt el a kézirat, szakdolgozat vagy disszertáció felhasznált irodalmának összegyűjtésével és formázásával? Amennyiben többet, mint pár percet, akkor ez a webinár megváltoztathatja az életét.
 • Szeretné, hogy a publikációi jól kereshetőek legyenek a Web of Scienceben?
  Május 25., 14.00 – Regisztráció
  Ne hagyja, hogy a kutatásait összekeverjék másokéval. Bemutatjuk, hogyan építheti szerzői identitását az új Author SearchBETA alkalmazásnak köszönehtően a Web of Scienceben, hogyan keresheti, frissítheti a saját publikációs listáját.
 • A megfelelő kutatások keresése
  Május 26., 14.00 – Regisztráció
  Haladó tippeinkkel magasabb szintre emelheti minden egyes Web of Science keresését, hogy feltárja a legmegfelelőbb kutatásokat. Bemutajtuk:

  • hogyan használjuk a Boole- operátorokat
  • az Advanced Search opciót
  • és mindent a szuper rekordról

Segítséget a regisztrációhoz és felhasználási segédletet az alábbi oldalon találhat:
https://clarivate.libguides.com/europe/hungary

akadkiad 0

Az Akadémiai Kiadó május 31-éig meghosszabbította szolgáltatásai egyszerűsített elérési időszakát.

szotar.net, a mersz.hu és az akjournals.com szolgáltatásokhoz további egy hónapig lehet egyszerűbben hozzáférni. A vizsgáikra készülő, szakdolgozatukat író diákok így az áprilisban már megszokott módon használhatják a szótárakat, szak- és tankönyveket, tudományos folyóiratokat.

szotar.net oldalon a magyar egynyelvű szótárak (pl. A magyar helyesírás szabályai 12. kiadás, Idegen szavak és kifejezések szótára) regisztráció nélkül érhetők el május végéig.

A Szaktárs portálon lévő Akadémiai Digitális Archívum hozzáférését is meghosszabbítottuk, így szabadon böngészhető a https://www.szaktars.hu/akademiai/ oldalon, szintén május 31-éig.

eduidnagy

A Kaposvári Egyetem hallgatói, oktatói és kutatói számára számos adatbázis elérhetőségét biztosítjuk ebben a nehéz időszakban is. Könyvtárosaink az elmúlt napokban többek között azon dolgoztak, hogy egy friss adatbázis-listát biztosítsanak azok számára, akiknek elengedhetetlen segítségre van szükségük a tanulmányaik, illetve munkájuk során. Az alábbi aktualizált, otthonról is hozzáférhető adatbázisaink mellett kollégáink továbbra is állnak rendelkezésükre!

Kapcsolat:
lib [KUKAC] ke [PONT] hu VAGY m.me/egyetemikonyvtar
Gyódi Anna
, gazdasági és agrár-szaktájékoztató - gyodi [PONT] anna [KUKAC] ke [PONT] hu
Huszárné Szabó Mária, pedagógiai szaktájékoztató - huszarne [PONT] maria [KUKAC] ke [PONT] hu

EDUID-VAL ELÉRHETŐ ADATBÁZISOK:

Az eduID-val történő bejelentkezésről itt találhat bővebb információkat.

Attraktor

https://www.szaktars.hu/attraktor/

Balassi Kiadó

https://www.szaktars.hu/balassi/

Gondolat Kiadó

https://www.szaktars.hu/gondolat/

Kronosz

https://www.szaktars.hu/kronosz/

L’Harmattan Digitális Adatbázis

https://www.szaktars.hu/harmattan/

MERSZ adatbázis

https://mersz.hu/

Az eduID-val történő bejelentkezéshez a jobb felső sarokban található profil ikonra kattintás után a „Belépés eduID azonosítóval” linken érhető el.

Napvilág Kiadó

https://www.szaktars.hu/napvilag/

Osiris Kiadó

https://www.szaktars.hu/osiris/

Oxford Art Online Grove Art

https://www.oxfordartonline.com/

Az eduID-val történő bejelentkezéshez a főoldalon a „Sign in via your Institution” linkre kell kattintani, majd a megjelenő oldalon az intézménylistából Kaposvári Egyetemet kiválasztani.

SZAKTÁRS

https://www.szaktars.hu/

SzóTudásTár

https://szotudastar.hu/

Typotex Interkönyv

https://edu.interkonyv.hu/

TOVÁBBI LEHETŐSÉGEK

Animal Health and Production Compendium

https://www.cabi.org/ahpc

Itt érhető el a leírás a CABI adatbázisok eléréséről.

Akadémia Kiadó folyóiratai

https://akjournals.com/

Az adatbázist egyéni azonosítással elérhető, regisztráció szükséges: https://akjournals.com/signup

CAB Abstracts

https://www.cabdirect.org/

Itt érhető el a leírás a CABI adatbázisok eléréséről.

Kossuth Kiadó

https://zeusz.kossuth.hu

A Kiadó távoli hozzáférést biztosító kódot hozott létre a Kaposvári Egyetem felhasználói részére, amelyet azonban nyilvánosan nem oszthatunk meg. Ezért mindenki, aki szeretne használni az adatbázist, kérjük jelezze a szándékát a lib [KUKAC] ke [PONT] hu e-mail címen, vagy Messenger üzenettel: http://m.me/egyetemikonyvtar.

EGYELŐRE KIZÁRÓLAG A KAPOSVÁRI EGYETEM TERÜLETÉRŐL BIZTOSÍTOTT A HOZZÁFÉRÉS

Academic Search Complete (EBSCO)

http://search.ebscohost.com/

ScienceDirect Freedom Collection

https://www.sciencedirect.com/

Scopus

https://www.scopus.com/home.uri

Springer Link

https://link.springer.com/

Web of Science

http://login.webofknowledge.com/ 

clarivatewosA Clarivate Analytics szervezésében folytatódik a magyar nyelvű, online tréningsorozat. Az áprilisi témákra az alábbi hivatkozásokon regisztrálhat:

 • Adattisztítás a Web of Scienceben és InCitesban
  Április 7., 9.00 – Regisztráció
  A webinár során bemutatjuk, hogy az intézményi adattisztítás során hogyan vesszük figyelembe a gyakran összetett intézményi névváltozatokat. Kitérünk arra is, hogyan tisztítjuk az adatokat a szerzők, finanszírozószervezetek és kiadók szintjén.
 • Újdonságok a Journal Citation Reportsban és InCites Benchmarking&Analyticsben
  Április 20., 9.00 – Regisztráció
  A megújult Journal Citation Reports szisztematikus és objektív eszközöket nyújt a világ vezető folyóiratainak értékelésére. Az aktuális és hisztorikus adatok mostantól egyazon módon tekinthetőek meg. Megnézzük azt is, milyen újdonságokkal bővült az InCites Benchmarking&Analytics: kiadók tisztítása, Organization Reports, új kategóriarendszerek (Lengyelország és Lettország).
 • A kutatási terület megismerése és intelligens kutatások a Web of Science segítségével
  Április 21., 9.00 – Regisztráció
  Bemutatjuk, hogyan kutathatnak okosabban a szakterületen megjelent meghatározó kutások valamint a jelentős folyóiratok feltérképezésének segítségével.

Segítséget a regisztrációhoz és felhasználási segédletet az alábbi oldalon találhat:
https://clarivate.libguides.com/europe/hungary

 

2020. április 07. | 07.58

Kossuth Kiadói Csoport adatbázisai

kossuthkiadokiskepA KE Egyetemi Könyvtár tájékoztatja kedves Olvasóit, hogy a Kossuth Kiadó Csoport az intézményi bezárások miatt megváltoztatta a távoli hozzáférés feltételeit az adatbázisához.

Az adatbázis 250 szakkönyvet és 130 szépirodalmi művet tartalmazz.

A kötetek nagyrészt: lélektan, szociálpszichológia, történelem, politikatudomány és filozófia témakörében jelentek meg. Az adatbázisban egyes kiadványok váltakozva PDF, illetve ePUB formátumban érhetőek el.

A Kiadó távoli hozzáférést biztosító kódot hozott létre a Kaposvári Egyetem felhasználói részére, amelyet azonban nyilvánosan nem oszthatunk meg. Ezért mindenki, aki szeretne használni az adatbázist, kérjük jelezze a szándékát a lib [KUKAC] ke [PONT] hu e-mail címen, vagy Messenger üzenettel: m.me/egyetemikonyvtar.

A kóddal tetszőleges számú eszközzel férhet hozzá a szolgáltatáshoz az alábbi hivatkozáson: https://zeusz.kossuth.hu/

kossuthkiadobelepes

 

2020. április 06. | 14.29

Művészeti források

rrmklogonak

A KE Egyetemi Könyvtár által ajánlott adatbázisok (elsősorban az intézmény által előfizetett) listája a művészeti tárgyú irodalomkereséshez (film/mozgókép, médiaismeret, médiaművészet, festészet, grafika és design).

MERSZ adatbázis
https://mersz.hu/

Az Akadémiai Kiadó multidiszciplináris online könyvtára több mint 500 magyar nyelvű kézikönyvet, szakkönyvet, felsőoktatási tankönyvet, jegyzetet tartalmaz teljes szöveggel.
A szolgáltatás intézményen kívül eduID azonosítással érhető el.

Akadémia Kiadó folyóiratai
https://akademiai.com/

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelenő kiadványok adatbázisa, több mint 40 tudományágban. Az felhasználók számára több mint 60 folyóirat érhető el, 1998-ig visszamenőleg.
A szolgáltatás intézményen kívül eduID azonosítással érhető el.

Arcanum Digitális Tudománytár (ADT)
https://adtplus.arcanum.hu/hu/

Több száz szakfolyóirat, közlöny, akadémiai közlemény, évkönyv, heti- és napilap, lexikon és kézikönyv található meg teljes szöveggel a magyar tartalmakat biztosító adatbázisban. Az ADT a 19–20. századi hungarikumok egyik legnagyobb online gyűjteménye, a magyar művelődés-, társadalom- és gazdaságtörténet fontos forrása.
Szabadon hozzáférhető 2020. április 16-ig.

Balassi Kiadó
https://www.szaktars.hu/balassi/

Az adatbázisban a Balassi Kiadó kiadványait lehet elérni a művelődéstörténet, az irodalomtörténet, az irodalomelmélet, a nyelvészet és nyelvtörténet, a történettudomány, a régészet, a művészettörténet, a művészetelmélet, az építészet, a szociológia, a pszichológia, a néprajz, a könyvtörténet, a zenetudomány, a színháztörténet és a színházelmélet területéről.
A szolgáltatás intézményen kívül eduID azonosítással érhető el.

Digitális Tankönyvtár
https://dtk.tankonyvtar.hu/

A Digitális Tankönyvtára 2005 óta működik, magyar nyelvű egyetemi tankönyveket, egyetemi jegyzeteket, tanári kézikönyveket tesz hozzáférhetővé digitális formában, ingyenes hozzáféréssel. A főoldal felső menüjében elhelyezett keresésre kattintva, közös keresés kezdeményezhető a Tankönyvtár címeiben, folyóiratokban, tankönyvekben, digitális tananyagban.

EUROPEANA
https://www.europeana.eu/hu/collections

Az Európai Digitális Könyvtár célja, hogy közös felületet nyújtson a tagállamokban digitalizált dokumentumok eléréséhez, így nem kell az összes gyűjteményt, külön átkutatni, ha keresünk egy témában. 2008-as indulásakor az EU több mint ezer kulturális intézményéből és nemzeti könyvtárából származó több mint kétmillió könyvet, térképet, hangfelvételt, fényképet, archív dokumentumot, festményt és filmet érhetnek el az internetezők.
Hozzáférés: szabadon hozzáférhető

A Getty Publications
https://www.getty.edu/publications/virtuallibrary/index.html

A kiadó több mint 300 könyve érhető el digitálisan, díjmentesen.
Művészeti témakörök: festészet, építészet, restaurálás, fényképezés.
Tartalom: teljes szöveg
Forma: e-könyv
Hozzáférés: szabadon hozzáférhető

Guggenhheim Múzeum digitális gyűjteménye
https://archive.org/details/guggenheimmuseum

A New York-i Guggenheim Múzeum több mint 200 ingyen elérhető, modern művészettel kapcsolatos e-könyvét tartalmazó gyűjtemény. A művek olvashatóak online, illetve letölthetők pdf vagy epub formátumban.
Hozzáférés: szabadon hozzáférhető

Gondolat Kiadó
https://www.szaktars.hu/gondolat/

Az adatbázisban a Gondolat Kiadó mintegy 700 történelem- és társadalomtudományi kiadványa érhető el.
A szolgáltatás intézményen kívül eduID azonosítással érhető el.

Kronosz
https://www.szaktars.hu/kronosz/

Az adatbázis fő profilja a társadalomtudományi szakkönyvek, azon belül képzőművészeti, filmművészeti könyvek is szerepelnek kínálatában.
A szolgáltatás intézményen kívül eduID azonosítással érhető el.

L’Harmattan Digitális Adatbázis
https://www.szaktars.hu/harmattan/

A L’Harmattan Könyvkiadó komplex digitális adatbázisa. Jelenleg több mint 1400, többnyire magyar nyelvű bölcsészet- és társadalomtudományi szakmunkát, tankönyvet és forráskiadványt tartalmaz, több mint 20 tudományterületi kategóriába rendszerezve, szabadon olvasható és kereshető formában.
A szolgáltatás intézményen kívül eduID azonosítással érhető el.

Manda MAGYAR NEMZETI DIGITÁLIS ARCHÍVUM
https://mandadb.hu/
http://mandarchiv.hu/

Magyar és egyetemes filmkultúra tárgyi, írásos és egyéb dokumentumainak folyamatosan bővülő digitalizált gyűjteménye
Hozzáférés: szabadon hozzáférhető

MEK – Magyar Elektronikus Könyvtár
http://mek.oszk.hu

A magyar nyelvű vagy magyar, ill. közép-európai vonatkozású, multidiszciplináris, tudományos, oktatási vagy kulturális célokra használható dokumentumok, elsősorban szöveges művek, térképek, kották, elektronikus újságok és folyóiratok gyűjteménye.
Hozzáférés: szabadon hozzáférhető

Osiris Kiadó
https://www.szaktars.hu/osiris/

Az Osiris Kiadó 1994 óta meghatározó szerepet tölt be a hazai humán- és társadalomtudományi, felsőoktatási és szépirodalmi könyvkiadásban, és egyben szellemi műhelyként is működik. Az adatbázis közel 1700 kötetet tartalmaz 20 tudományterületi kategóriába rendezve.
A szolgáltatás intézményen kívül eduID azonosítással érhető el.

Oxford Art Online Grove Art
https://www.oxfordartonline.com/

Művészeti enciklopédia, virtuális művészeti kézikönyvtár. Teljes szövegű angol nyelvű adatbázis.
Témakörök: művészet, képzőművészet, kultúra
A gyűjteményben több mint 45 ezer szócikk, 22 ezer életrajz és 7 ezer tételes múzeumi képanyag között lehet keresni.
A szolgáltatás intézményen kívül eduID azonosítással érhető el.

Britannica Academic
http://schools.tecl.co.uk/educationcompany3lz/lz.aspx?p1=Mh1DU1MDgyNTM0Uzg4OToxNTI0MkVCMTEzNkRCOTMxOEUwMDA5QjQ3MUQ1NDY1Mw%3d%3d-&CC=&p=0

Multidiszciplináris adatbázis: lexikoncikkek, teljes szövegű folyóirat- és magazincikkek, multimédiás tartalmak.
Az adatbázis csak regisztráció után elérhető.

Project MUSE
https://about.muse.jhu.edu/resources/freeresourcescovid19/

Az adatbázis oldalán szabadon elérhető számos egyetemi kiadó és más szolgáltató tartalma (főként könyvek és folyóiratok). A nyilvános tartalomszolgáltatáshoz való csatlakozás folyamatos, így a kiadók/szolgáltatók listája rendszeresen frissül.
Az adatbázis oldalán szabadon elérhetők az alábbi kiadói tartalmak:
Johns Hopkins University Press (valamennyi könyv és folyóirat)
Ohio State University Press (valamennyi könyv és folyóirat)
University of Nebraska Press (valamennyi könyv és folyóirat)
University of North Carolina Press (valamennyi könyv)
Temple University Press (valamennyi könyv)
Vanderbilt University Press (válogatott könyvek)
Johns Hopkins University Press (valamennyi könyv és folyóirat)
Ohio State University Press (valamennyi könyv és folyóirat)
University of Nebraska Press (valamennyi könyv és folyóirat)
University of North Carolina Press (valamennyi könyv)
Temple University Press (valamennyi könyv)
Vanderbilt University Press (válogatott könyvek)

SZAKTÁRS – a legfontosabb magyar szakkönyvkiadók művei egy helyen.
A nyílt hónap április 23-ig tart.
https://www.szaktars.hu/osiris/

Typotex Interkönyv
https://edu.interkonyv.hu/

Az adatbázisban több mint 600 könyv és jegyzet érhető el online, a dokumentumok több kategóriában kereshetők (művészeti e-könyv).
A szolgáltatás intézményen kívül eduID azonosítással érhető el.

 

Emerald 1180x518 c

Az Emerald Publishing megnyitotta az Egyetemi Könyvtár olvasói részére a próbahozzáférést az angol nyelvű adatbázisához 2020. április 1. és 30. között. Az adatbázisban kifejezetten egyetemek és üzleti iskolák számára ajánlott, több mint 300 folyóirat és 2700 e-könyv található teljes szöveggel. A kötetek által lefedett témakörök: marketing, közgazdaság-tudomány, vállalatmenedzsment, pénzügy-számvitel, közlekedés, szociológia, humánerőforrás-menedzsment, idegenforgalom és könyvtártudomány.

Az adatbázis Shibboleth-azonosítással elérhető az alábbi linkre kattintva:

https://www.emerald.com/start-session?idp=https://srv-eduid01.ke.hu/simplesaml/saml2/idp/metadata.php

Az e-könyvek pontos adatai megtalálhatóak az alábbi táblázatban:

LETÖLTÉS

 

cabilogoA COVID–19-pandémia miatt 2020. március 30-tól a CABI adatbázis elérhető a Kaposvári Egyetem minden polgára számára a kampuszon kívülről is.

A Centre for Agriculture and Bioscences International (CABI) adatbázisa több mint 9 millió bibliográfiai rekordot tartalmaz egészen 1973-ig visszamenőleg. A bibliográfiai rekordok mellett a gyűjtemény közel 230.000 cikk teljes szövegéhez biztosít elérést. A gyűjteményben a legalapvetőbb élelmiszertudományi, mezőgazdasági, környezettudományi, parazitológiai, állatorvosi és táplálkozástudományi szakirodalmak találhatóak. 

Az adatbázis otthoni használata a kiadói voucher kód felhasználásával lehetséges, a részletes leírás a csatolt file-ban található.

Elérési útmutató a CABI adatbázishoz

 

merszKedves Olvasók!

A rendkívüli egészségügyi helyzetre tekintettel az Akadémiai Kiadó szeretne segítséget nyújtani a digitális oktatáshoz.

A Kaposvári Egyetem hallgatói és oktatói az eduID azonosítás segítségével (erre a célra a Neptun kód és jelszó használandó) elérhetik az alábbi három adatbázis tartalmát:

MeRSZhttps://shibboleth.mersz.org 
szotar.nethttps://shibboleth.szotar.org 
Akadémiai Kiadó folyóirataihttps://akademiai.com/action/ssostart 

Ezen kívül április 30-ig egyéni regisztrációval is lehet használni a két forrást:

MeRSZhttps://mersz.hu/egyeb/regisztracio/ 
szotar.nethttps://www.szotar.net/egyeb/regisztracio/ 


Jó munkát kívánunk mindenkinek!

 

2020. március 12. | 09.59

Rendkívüli zárvatartás!

zarvatartas

51lbnS5 KOL. AC

Kedves Olvasóink!

A hallgatók számára a személyes ügyintézés 2020. március 12-től szünetel az Egyetemen.

Így a Könyvtár 2020. március 12-től bizonytalan ideig ZÁRVA tart.

Online szolgáltatásaink továbbra is elérhetők: lib.ke.hu

Bármilyen kérdés esetén a lib [KUKAC] ke [PONT] hu e-mail címre tudnak írni.

A zárvatartási időszakban természetesen nem keletkezik késedelmi díj.

Megértésüket köszönjük!

 

 

clarivatewosA Clarivate Analytics szervezésében folytatódik a magyar nyelvű, online tréningsorozat. A márciusi témákra az alábbi hivatkozásokon regisztrálhat:

 • A Web of Science Core Collection és a Derwent Innovation Index integrációja
  Március 23., 10.00 – Regisztráció
  A webinárium során betekintést nyújtunk a Derwent Innovation Indexbe (DII), amely a szabadalmakat dolgozza fel. Feltárjuk, hogyan kereshetjük és hogyan követhetjük a hivatkozásokat a szabadalomirodalomban és kitérünk arra is, hogyan ötvözi a Web of Science Core Collection és a Derwent Innovation Index a szakirodalmat a szabadalmakkal.
 • Legjobban teljesítő kutatások megállapítása az Essential Science Indicators (ESI) segítségével
  Március 24., 10.00 – Regisztráció
  Az Essential Science Indicators (ESI) egy elemző eszköz, amely segít megállapítani a legjobban teljesítő kutatásokat a Web of Science Core Collectionben. Bemutatjuk, hogyan segíti az Essential Science Indicators mélyreható tartalmával a kutatások teljesítményének értékelését, jelentős trendek azonosítását, valamint potenciális együttműködések értékelését. Ezen kívül bemutatjuk a Research Frontokat is, amelyek publikációs csoportok a gyakori együttidézés alapján létrehozva.
 • Betekintés a koronavírus tudományos irodalmába
  Március 25., 10.00 – Regisztráció
  Követhető a koronavírus története a hivatkozások segítségével? Mely folyóiratokat kövessem a témában vagy mely folyóiratokban publikáljam a kéziratom? Hogyan találom meg a legmegfelelőbb finanszírozószervezetet? Ez a webinárium bemutatja a kutatók rendelkezésére álló eszközöket egy-egy téma feltérképezéséhez és megértéséhez.

Segítséget a regisztrációhoz és felhasználási segédletet az alábbi oldalon találhat:
https://clarivate.libguides.com/europe/hungary

 

cabilogoIdén januártól az Egyetemi Könyvtár előfizetett adatbázisai közé került a Centre for Agriculture and Biosciences International (CABI) két adatbázisa is!  

Az E-KÖNYVTÁR menüpont alatt elérhető új adatbázisok:

 • Animal Health and Production Compendium (AHPC) - https://www.cabdirect.org/
  Az adatbázis egy speciális, enciklopédiaszerű forrás, ahol a felhasználók állategészségügyi, állathigiéniai és az állati termékek feldolgozásáról szóló szakértői leírásokat találnak. Nagyon érdekes az adatbázis fajtaleírás-gyűjteménye, amelyben 500 gazdaságilag fontos sertés-, baromfi- és kérődzőfajta szerepel.

 • CAB Abstracts - https://www.cabi.org/ahpc
  Az agrártudományok legjelentősebb és a legismertebb bibliográfiai adatbázisa. A felhasználók nagyon hatékony keresőfelelet segítségével megtalálhatják az agrártudományi kutatások legfrissebb eredményeit, és visszamenőleg láthatják a történelmi változásokat a mezőgazdaság összes területén.
  CAB Abstracts a legalapvetőbb élelmiszer-tudományi és mezőgazdaságikörnyezettudományikörnyezetgazdasági és állatorvosi szakirodalom bibliográfiai adatbázisa. 1973-tól napjainkig több mint 12,5 millió bibliográfiai tételt és 465.000 teljes szövegő cikket tartalmaz.

Az angol nyelvű használati útmutatót az alábbi linkről töltheti le: Quick Guide

Angol nyelvű tréningvideók és webnáriumok pedig az alábbi linken tekinthetők meg: Training Resources

További elérhető adatbázisaink: http://lib.ke.hu/e-konyvtar/adatbazisok

 

clarivatewos

A Clarivate Analytics szervezésében folytatódik a magyar nyelvű, online tréningsorozat. A februári témákra az alábbi hivatkozásokon regisztrálhat:

 • Intelligens mérőszámok használata a felelősségteljes elemzésekhez
  Február 11., 10.00 – Regisztráció
  A kutatás értékelését egyre gyakrabban a bibliometria segítségével az idézetek elemzésével végzik. Bemutatjuk, milyen mérőszámokat találunk az InCitesban a tudományos teljesítmény mérésére.
 • Legfontosabb tippek a találatok mentésére és exportálására a Web of Scienceben
  Február 12., 10.00 – Regisztráció
  Bemutatjuk, milyen különféle eszközök állnak a rendelkezésre a találatok mentésére és hogyan lehet exportálni a Web of Science adatokat különböző formákba.
 • Bibliográfia kialakítása és publikációk idézése helyesen (és egyszerűen)
  Február 17., 10.00 – Regisztráció
  Megmutatjuk, hogyan használja a Manuscript Matchert a megfelelő folyóirat keresésére és beavatjuk, hogyan mentheti és rendezheti az érdekes cikkeket,hogyan oszthatja meg másokkal és hogyan használhatja fel az idézéskor.

 Segítséget a regisztrációhoz és felhasználási segédletet az alábbi oldalon találhat:
https://clarivate.libguides.com/europe/hungary

clarivatewosA Clarivate Analytics szervezésében folytatódik a magyar nyelvű, online tréningsorozat. A januári témákra az alábbi hivatkozásokon regisztrálhat:

 • Folyóiratok kiválasztása az Emerging Sources Citation Indexbe
  Január 17., 10.00 – Regisztráció
  Az Emerging Sources Citation Index (ESCI) 2015-ös létrehozása óta több mint 7800 folyóiratra növekedett. Bemutatjuk a folyóiratok kiválasztására szolgáló 28 kritériumot, amelyeket a szerkesztői csapatunk a folyóiratok kiválasztására használ a Web of Science Core Collectionbe, beleértve az ESCI-re használt 24 minőségi kritériumot is.
 • Vegye kézbe az online kutatói rekordját a Web of Scienceben
  Január 20., 9.00 – Regisztráció
  Publikált már tudományos cikket? Valószínűleg rendelkezik szerzői rekorddal a Web of Scienceben. Bemutatjuk, hogyan veheti kézbe és frissítheti a saját szerzői rekordját a Publons segítségével, hogy csökkentse a szerzői félreérthetőségét, és biztosítsa munkájának és hatásának pontos ábrázolását.
 • Hozzáférés a teljes szövegekhez és az intézményi előfizetések kihasználtságának feltérképezése
  Január 27., 9.00 – Regisztráció
  Nézze meg, hogy a kutatóik hogyan használják az előfizetett folyóiratokat az egyes kiadóktól és milyen típusú cikkeket olvasnak. Megmutatjuk a Kopernio kiegészítő által kínált legfontosabb funkciókat és bepillantunk a Web of Science Kopernio Institutional Dashboardba, amely a Kopernio felhasználók által keresett teljes szövegek elemzését mutatja meg.

 

 Segítséget a regisztrációhoz és felhasználási segédletet az alábbi oldalon találhat:
https://clarivate.libguides.com/europe/hungary

2019. december 12. | 07.57

Ünnepi nyitvatartási rend

christmas bauble 1869989 960 720

Az Egyetemi Könyvtár ünnepi nyitvatartásának alakulása:

DECEMBER 6. péntek  8:15–14:00
DECEMBER 7. szombat 8:15–12:30
DECEMBER 13. péntek 8:15–14:00
DECEMBER 14. szombat 8:15–12:30
DECEMBER 16. hétfő 8:15–16:15
DECEMBER 17. kedd 8:15–16:15
DECEMBER 18. szerda 8:15–12:00
DECEMBER 19. csütörtök 8:15–16:15
DECEMBER 20. péntek 8:15–12:30


2019. DECEMBER 23. – 2020. JANUÁR 4.
ZÁRVA

 

akademiaelsevierspringerAz Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ) tagjaként a Kaposvári Egyetem a kiadókkal kötött megállapodásoknak köszönhetően, díjmentes publikálási lehetőséget biztosít az alábbi kiadók hibrid és OA folyóirataiban:

Elsevier

Útmutató az Elsevier kiadón keresztüli publikáláshoz

Springer

A Springer kiadó publikálási útmutatója és folyóiratlistája

Akadémiai Kiadó

Az Akadémiai kiadó publikálási útmutatója és folyóiratlistája

 

LANG9872

2019. november 19-én törzsgárda ünnepség keretében köszöntötték a könyvtárosokat a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

Az évtizedek óta a pályán dolgozó munkatársakat és a résztvevőket Dér Tamás alpolgármester, Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke és Horváth Péter könyvtárigazgató köszöntötte. A díjátadás után a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Somogy Megyei Szervezet és a Takáts Gyula Megyei és Városi könyvtár vezetősége megkoszorúzta a könyvtáralapító gróf Festetics László emlékművét.

A 14 díjazott könyvtáros közül ketten az Egyetemi Könyvtárunkból is kitüntetésben részesültek: Kollár Márta 30 éves és Kiss Gábor 20 éves könyvtári munkájákért kapott elismerést.

Gratulálunk és további jó munkát kívánunk!

Kép forrása:
Sonline.hu

 

2019. november 19. | 13.24

MeRSZ tartalombővítés

mersz

Az új tartalmak feltöltése az elmúlt hónapokban is folytatódott a MeRSZ adatbázisában. Az aktuális címlista letölthető itt >>>

A címlista bővítésével kapcsolatos javaslatokat továbbra is várják a mersz [KUKAC] akademiai [PONT] hu e-mail-címen.

 

MeRSZ a közösségi médiában

Néhány hónapja már nemcsak a https://mersz.hu/blog/ oldalon, de a közösségi médiában is rendszeresen tudósítanak a MeRSZ-szel kapcsolatos újdonságokról. Ezek a csatornák az alábbi linkeken érhetők el:

 

2019. november 12. | 12.03

V. Arkham Night a könyvtárban!

arkhamnight

AH 2019 V032019. 11. 23-án Arkham Night a Kaposvári Egyetem könyvtárában!

November 23-án 15.00–24.00-ig a Kaposvári Társasjáték Klub és az Egyetemi Könyvtár szervezésében V. alkalommal kerül megrendezésre az Arkham Night társasjáték est.

Most már rendszeresnek mondhatóan a Kaposvári Társasjáték Klub idén is megemlékezik H. P. Lovecraftról, mégpedig úgy, hogy a művei alapján, általa létrehozott világban játszódó társasjátékok kerülnek az asztalra egy egész estén át.
Idén egy új helyszín, a Kaposvári Egyetem könyvtára várja játszani vágyókat!


Az eseményre - rendhagyó módon - most csak 14 évnél idősebbeket várnak a szervezők!

 

clarivatewosA Clarivate Analytics szervezésében folytatódik a magyar nyelvű, online tréningsorozat. A novemberi témákra az alábbi hivatkozásokon regisztrálhat:

 • Web of Science Core Collection bemutató
  November 25., 9.00 – Regisztráció
  Web of Science Core Collection - több mint 21 000 kiemelkedő minőségű folyóiratban megjelent cikk világszerte a kutatók által létrehozott idézetek által összekapcsolva a teljes tudományt lefedve. Megnézzük, hogyan fedezhetem fel a jelentős kutatásokat a témában/tudományterületen, a vezető szakembereket és intézményeket. Hogyan találom meg a teljes szövegeket? Milyen elemzési lehetőségek állnak a rendelkezésre?
 • Web of Science Citation Connection bemutató
  November 26., 9.00 – Regisztráció
  A Web of Science Citation Connection mélyrehatóan fedi le a tudományos irodalmat, kiegészítve a képet további tartalommal, kutatási adatokkal, szabadalmakkal és idézetekkel. Egy keresés egyszerre 11 adatbázisban a még teljesebb kép kialakításáért.
 • Folyóiratok értékelése a Journal Citation Reports segítségével
  November 27., 9.00 – Regisztráció
  Mely folyóiratok publikálják a jelentős kutatásokat jelenleg? Mely folyóiratok jelentősek a tudományterületemen? Hogyan értékelhetem a folyóiratokat? Bemutatjuk.
 • Web of Science Group API kínálat – Web of Science adatok elérése a platformon kívül
  November 28., 9.00 – Regisztráció
  Tudta, hogy a Web of Science metaadatok és metrikák elérhetőek a Web of Science platformon kívül is? Ezen rövid webinárium bemutatja, hogyan segíthetik a webszolgáltatásaink a könyvtárak hatékonyságát, illetve milyen nem várt lehetőségeket nyújtanak.

 Segítséget a regisztrációhoz és felhasználási segédletet az alábbi oldalon találhat:
https://clarivate.libguides.com/europe/hungary

 

2019. szeptember 25. | 11.42

Kutatók éjszakája a könyvtárban!

kutej2019

Részletek a plakátokon!

plakat terv 2019 egysegenkent konyvtar plakat kutatokejszaka2019 v3


plakat kutatokejszaka2019gamernight v1

 

akademiaelsevierspringerA 2019. évben az EISZ konzorcium három új publikálási lehetőséget kínál a szerzőknek a tudományos Open Access-rendszerben működő folyóiratokban:

Az Akadémiai Kiadó OA-folyóirataiban a februárban aláírt szerződésnek köszönthetően 2019. és 2020. évben ingyenesen lehet megjeleníteni az ezekben az években elfogadott közleményeket.

     A folyóiratok listája ide kattintva megtalálható!  

Az Elsevier 1750 OA-folyóiratában biztosítja az előfizető intézménynél affiliált szerzőknek 2019. év második felében 500 tanulmány megjelentetését ingyenesen.

     Ezekről az alábbi listán tájékozódhat!

(Az EISZ és az Elsevier között újrainduló tárgyalásról itt olvashat: http://www.eisz.mtak.hu/index.php/hu/open-access/337-szandeknyilatkozat-alairasaval-indultak-ujra-a-targyalasok-az-eisz-es-az-elsevier-kozott.html
Az EISZ-szerződésről bővebben pedig az alábbi hivatkozáson: http://eisz.mtak.hu/images/szerzodesek/Akademiai_Kiado_Folyoiratcsomag_2019.pdf)


A Springer kiadónál a 2019-ben elfogadott cikkek a kiadó több mint 1850 hibrid (Open Choice) lapjában korlátlan számban van lehetőség ingyenes publikálásra.
A Springer és az EISZ közötti szerződés részletei az alábbi linken olvashatók, ahonnan az OA folyóirataiknak a listája is elérhető:

     A szerződés részletei és a folyóiratok listája

 

olvasselA Kaposvári Egyetem immár a 10. éve rendezi meg online olvasási versenyét. A tavalyi évhez hasonlóan idén is várjuk a határon innen és túlról is az olvasni szerető gyerekek jelentkezését.
A részletek az alábbi plakátra kattintva olvashatók:

olvassel 2019 2020 kiiras plakat

elsevierAz Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ) és az Elsevier globális információelemzési, tudományos és egészségügyi tartalomszolgáltató vállalat közös szándéknyilatkozat aláírásával erősítette meg, hogy készek tető alá hozni egy új, innovatív pilotmegállapodást, amely egyszerre biztosítaná a kutatási eredményekhez való hozzáférést és az open access publikálás lehetőségét. A megállapodás értelmében az EISZ konzorciumi tagjai és a korábbi előfizetők azonnali hozzáférést kapnak az Elsevier folyóirat-platformjához, a ScienceDirecthez, a SciVal elemző eszközhöz, és a Scopus adatbázishoz.

A teljes hírt az EISZ honlapján olvashatja!

 

2019. június 19. | 11.39

Nyári nyitvatartás

holidayAz Egyetemi Könyvtár nyári nyitvatartása 2019-ben az alábbiak szerint alakul:

nyari nyitvatartas 2

 

mersz

MeRSZ applikáció

A nemrégiben elindult MeRSZ applikáció új funkcióval bővült: az alkalmazásban 2019 májusától már lehetőség van eduID azonosítással is belépni, így az eduID képes intézmények hallgatói az alkalmazással is bárhol és bármikor használhatják az intézményük által előfizetett szolgáltatást.

appstore

googleplay

microsoftstore

MeRSZ blog

A https://mersz.hu/blog/ oldalon új cikkekkel bővült a szakkönyv-használattal, tanulással kapcsolatos írások tárháza, tele hasznos ötletekkel, tippekkel!

https://mersz.hu/blog/hatekony-tanulasi-modszerek-top-10-lista/

https://mersz.hu/blog/hozd-ki-maximumot-szorgalmi-idoszakbol/

https://mersz.hu/blog/elakadtal-esettanulmany-irasaban-segitunk/

https://mersz.hu/blog/hasznos-tippek-prezentaciokesziteshez/

MeRSZ tartalombővítés

Az elmúlt hónapokban az új tartalmak feltöltése is folytatódott. Az aktuális címlista letölthető itt >>>

 

statistaMég 10 napig a Kaposvári Egyetemen ingyen használható a Statista!

A Statista adatbázis a világ egyik legnagyobb statisztikai és módszertani adatplatformja, amely 80 000 témában közel 22 500 forrásból, több mint 1,5 millió statisztikai elemzéshez és előrejelzéshez biztosít hozzáférést. A platform széles spektrumban egyesíti a gazdasági adatokat, a demográfiai trendeket és a közvélemény-kutatáson alapuló prognózisokat.
Minden adata négy különböző formátumban elérhető és letölthető.

 1. május 31-ig a Kaposvári Egyetem közössége szabad hozzáférést nyert az adatbázis teljes tartalmához.

Az adatbázis elérése: https://www.statista.com/

Az adatbázis használattal kapcsolatos kérdésekkel fordulhat Gyódi Annához (gyodi [PONT] anna [KUKAC] ke [PONT] hu)

 

cabilogoAz Egyetemi Könyvtár 2019. június 14-ig próbahozzáférést biztosít a Centre for Agriculture and Biosciences International (CABI) adatbázisához. A CAB Abstracts a legalapvetőbb élelmiszer-tudományi és mezőgazdasági, környezettudományi, környezetgazdasági és állatorvosi szakirodalom bibliográfiai adatbázisa. 1973-tól napjainkig több mint 12,5 millió bibliográfiai tételt és 465.000 teljes szövegő cikket tartalmaz.

Közvetlen linkek a kampusz területén elérhető adatbázisokhoz:

- CAB Abstracts with full-text – https://www.cabdirect.org/
- Animal and Health Production Compendium – https://www.cabi.org/ahpc
- Crop Protection Compendium – https://www.cabi.org/cpc


Az angol nyelvű használati útmutatót az alábbi linkről töltheti le: Quick Guide

Angol nyelvű tréningvideók és webnáriumok pedig az alábbi linken tekinthetők meg: Training Resources

eisz1A Clarivate Analytics szervezésében áprilisban folytatódik a magyar nyelvű, online tréningsorozat, ami a Web of Science hivatkozási adatbázis, valamint a hozzá kapcsolódó kutatási eszközök használatát mutatja be.

Az előadások témái:

 • A ResearcherID átkerül a Publonsra
  2019. április 2. kedd, 9.00 - Regisztráció
  Szeretné egyszerűbben felmutatni, milyen hatással van a tudományterületére? Győződjön meg róla, hogyan gyűjtheti össze egy helyre a tudományos  publikációkat, az idézeteket, az elbírálásokat és a szerkesztői munkát, elősegítve ezzel a kutatásra gyakorolt hatásának láthatóvá tételét.

 • Hol publikáljak? Az impakt faktor megértése
  2019. április 3. szerda, 9.00 - Regisztráció
  Szeretné javítani a publikálási stratégiáját megbízható adatokkal a folyóiratokról? Ismerje meg, hogyan használjuk a legfrissebb Journal Citation reports funkciókat, a Journal Impact Factor és egyéb metrikák megértéséhez a természettudományok és térsadalomtudományok területén. Található többezer folyóiratra.

 • Emerging Sources Citation Index és Citation Connection a Web of Scienceben
  2019. április 10. szerda, 9.00 - Regisztráció
  Mit jelent az Emerging Sources Citation Index és miben különbözik a Citation Connectiontől? Megtudhatják, milyen forrásokat tartalmaz a Web of Science platform és hogyan segítik ezek a források a tudományos irodalom feltérképezését az egyes témákban.

 

mtmtdoktoriA 2018. november 1-én elindult MTMT2 rendszer összehangolása megtörtént a doktori adatbázissal, az áttöltés újra elérhetővé vált. A válogatott közlemények összeállításához és a közlemények importjához készült részletes útmutatók elérhetők az oldal "Dokumentumok / útmutatók" menüpontjában vagy az alábbi linkre kattinva: https://doktori.hu/index.php?menuid=137&lang=HU

henrystewartlogo

Az Egyetemi Könyvtár 2019. március 31-ig teljes körű hozzáférést biztosít a Henry Stewart Publications által kiadott 20 üzleti és menedzsment folyóiratgyűjteményhez. Az adatbázis több mint 4000 online szakmai cikket és esettanulmányt tartalmaz.

Adatbázisban elérhető folyóiratok:

Marketing: Applied Marketing Analytics; Journal of Brand Strategy; Journal of Cultural Marketing Strategy; Journal of Digital Media Management; Journal of Digital & Social Media Marketing; Journal of Education Advancement & Marketing.

Pénzügy: Journal of Data Protection & Privacy; Journal of Digital Banking; Journal of Financial Compliance; Journal of Payments Strategy & Systems; Journal of Risk Management in Financial Institutions; Journal of Securities Operations & Custody.

Menedzsment: Cyber Security Journal; Journal of Business Continuity & Emergency Planning; Journal of Airport Management; Management in Healthcare; Journal of Supply Chain Management, Logistics and Procurement.

Ingatlangazdálkodás: Corporate Real Estate Journal; Journal of Building Survey, Appraisal & Valuation; Journal of Urban Regeneration & Renewal.

Digitális gazdaság: Journal of Digital Media Management; Journal of Digital & Social Media Marketing; Cyber Security Journal; Journal of Digital Banking

henrystewartadatbaziskep

A folyóiratok kiváló forrást jelentenek tanárok és diákok számára, érdekes esettanulmányokkal, szakmai vitákkal. A gyűjtemény jól kiegészítheti a kutatásban és az oktatásban felhasználható gazdasági szakirodalmat.

Közvetlen hozzáférés az adatbázishoz az egyetemi kampusz területén:

https://www.ingentaconnect.com/content/collection/hspbusiness

2019. március 14. | 09.29

Kovács Péter a Szabadegyetemen

szabadegyetem 03.27Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt március 27-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.
Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

szabadegyetem 1903 email

 

elsevier12019. január 11-én az EISZ adatbázis-szolgáltató lekapcsolta a hozzáférést a ScienceDirect, a Scopus és a SciVal adatbázisokhoz. A tárgyalások 2018. decemberében szakadtak meg az Elsevier kiadóval, a magyar tárgyalóbizottság több hónapon át tartó egyeztetése után. A tárgyalásokról és a kialakult helyzetről további információkat tudhat meg az EISZ honlapjáról.

 

szabadegyetem 02.25Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt február 25-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.
Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

szabadegyetem 1902 email

eisz1Az EISZ és a Clarivate Analytics szervezésében februárban folytatódik a magyar nyelvű, online tréningsorozat, ami a Web of Science hivatkozási adatbázis, valamint a hozzá kapcsolódó kutatási eszközök használatát mutatja be.

Az előadások témái:

 • Hogyan segíti a bibliográfiai segédprogram a tudományos irodalom hivatkozását, avagy az EndNote online bemutatása, 2019. február 12. kedd, 9.00
 • Mely folyóiratokban publikáljak?, 2019. február 25. hétfő, 9.00
 • A szupercikk a Web of Science platformon: több adatbázisból származó részletes rekordok használata, 2019. február 26. kedd, 9.00

A tréningekről bővebb információt az EISZ honlapján olvashat.

2019. január 21. | 08.03

Sebő Ferenc a Szabadegyetemen

szabadegyetem 19.02.01 v3Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt február 1-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.

Helyszín: Kaposvári Egyetem Auditórium
(7400 Kaposvár, Guba Sándor utca 40.)

KE Szabadegyetem 2019 01 email

eisz1Az EISZ és a Clarivate Analytics szervezésében magyar nyelvű, online tréningsorozat indul, ami a Web of Science hivatkozási adatbázis, illetve az arra épülő Citation Connection és az InCites tudománymetriai elemző eszköz használatát mutatja be.

A tréningekről bővebb információt az EISZ honlapján olvashat.

 

allas04Az új munkatársra váró feladatok: 
Könyvtári feldolgozási, valamint oktatás- és kutatástámogatási feladatok ellátása. Részvétel a könyvtári olvasószolgálati munkában, tájékoztatás hagyományos és elektronikus forrásokból, olvasószolgálati ügyelet ellátása.

A pályázat benyújtásának határideje:
2018. december 27.

További részletek itt olvashatók:

kozigallas.gov.hu

2018. november 28. | 07.43

Biró Dániel a Szabadegyetemen

szabadegyetem 12.11Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt december 11-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.
Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

szabadegyetem 1812b email

 

2018. november 21. | 11.19

Egyetemi könyvtárosok kitüntetése

torzsgarda 11.202018. november 20-án jubileumi törzsgárda ünnepség keretében köszöntötték a könyvtárosokat a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban. 

szabadegyetem 11.28Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt november 28-án 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.
Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

szabadegyetem 1811 2 email

 

2018. november 07. | 11.50

Dr. Berke Szilárd a Szabadegyetemen

szabadegyetem 11.14Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt november 14-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.
Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

szabadegyetem 1811 email

2018. október 03. | 15.21

Dr. Molnár Marcell a Szabadegyetemen

szabadegyetem
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt október 10-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.

Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

szabadegyetem 1810 mini

2018. szeptember 30. | 06.15

Információs nap

eisz
Az Egyetemi Könyvtár és az EISZ Nemzeti Program 2018. október 2-án információs napot szervez a könyvtár olvasótermében, ahol magyar szakkönyvkiadók mutatják be online szolgáltatásaikat.
Sok szeretettel várunk mindenkit, aki jövőben szeretne saját munkájához online, magyar nyelvű szakkönyveket használni és a diákjainak az irodalmat digitális forrásként ajánlani!
 
A teljes program a plakáton.
2018. szeptember 26. | 12.06

Kutatók Éjszakája a könyvtárban

kutej

(Részletek a plakáton:)

 

bereczandrasSzeretettel várunk minden kedves érdeklődőt szeptember 28-án 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.

Helyszín: Kaposvári Egyetem, Auditórium

2018. szeptember 19. | 08.29

Könyvtárbemutató túra

konytarbemutatoturaA Könyvtárbemutató túrával kapcsolatos kérdéseit felteheti Gyódi Anna és Huszárné Szabó Mária tájékoztató könyvtárosoknál személyesen vagy e-mailen keresztül.

(Részletek a plakáton:)

2018. szeptember 10. | 07.29

Nyitvatartási rend

Szeptember 10-től a szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

nyitvatartas

Kép forrása: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Thomas Eisenhuth

2018. június 25. | 08.00

Nyári nyitvatartás 2018

JÚNIUS 25. – JÚLIUS 06.
Hétfő–csütörtök: 10:00 – 14:00
Péntek: 10:00 – 12:30

JÚLIUS 9. – AUGUSZTUS 20.
ZÁRVA

AUGUSZTUS 21. – SZEPTEMBER 01.
Hétfő–csütörtök: 10:00 – 14:00
Péntek: 10:00 – 12:30

SZEPTEMBER 03. – SZEPTEMBER 07.
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Péntek: 8:15 – 12:30

2018. június 19. | 08.34

Oxford Art

Az Oxford Art felületén 2018-ban új tartalomként elérhető a Benezit Dictionary of Artists. Az adatbázis 170 ezer szócikket tartalmaz, amelyekben életrajzok, fényképek, kiállítási és árverési adatok egyaránt megtalálhatók.
A szótár elérhető: http://www.oxfordartonline.com/benezit
Reméljük, hogy az érdeklődők hasznosnak találják az új szolgáltatást.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt május 29-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.

Helyszín: Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt május 9-én 17 órakor a rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton)

2018. április 18. | 05.35

Rendhagyó hétvégi nyitvatartás

2018. április 20–21.

Péntek: 8.15–16.15

Szombat: 8.15–12.30

2018. április 12. | 10.38

Szabadegyetem április 25

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az április 25-én (szerda) 17 órakor megrendezésre kerülő KAPOSVÁRI SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton)

2018. március 28. | 11.23

Húsvéti nyitvatartás

nyitvatartás

TAVASZI SZÜNET

Március 29.—Április 03.

Csütörtök:

08:15—16:15

Péntek:

ZÁRVA

Szombat:

ZÁRVA

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: 08:15—16:15
2018. március 28. | 11.23

ProQuest adatbázis

A ProQuest tudományos információszolgáltató próbahozzáférést biztosít 2018. március 22-től a Kaposvári Egyetem polgárai részére az e-könyv-gyűjteményéhez.

Az Academic Complete e-könyv-adatbázisban több mint 140 ezer dokumentum érhető el: pedagógia, történelem, jog, orvostudomány, üzlet, művészetek, nyelvészet és műszaki tudományok területén. 
Az e-könyveket az alábbi linken lehet elérni az egyetemi kampusz területen lévő gépekről: https://ebookcentral.proquest.com/lib/kehu

Mindenkinek hasznos perceket kívanunk a ProQuest adatbázissal!

2018. március 16. | 11.30

Rendkívüli nyitvatartás

Könyvtárunk 2018. március 15-18-ig zárva tart.
2018. március 10. | 08.43

Szabadegyetem március 21-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a március 21-én (szerda) 17:00-kor megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton)

2018. március 09. | 08.27

Szombati nyitvatartás

2018.03.10-én, szombaton a könyvtár 8.15 — 12.30-ig tart nyitva.

2018. február 27. | 14.42

Nyitvatartás változása

2018.02.27-én a könyvtár 16:30-ig tart nyitva a rendkívüli időjárás miatt.
2018. február 15. | 11.20

Rendkívüli nyitvatartás

FEBRUÁR 15. –én a könyvtár 16:30 ig tart nyitva!


2018. február 07. | 14.09

Segítség szakdolgozat írásához

Szakdolgozat-írást nem vállalunk…

… de segítünk az elkészítésében.

Gyere el az Egyetemi Könyvtárba, ahol szakirodalom-keresési lehetőségeket és szakdolgozatírással, hivatkozásokkal kapcsolatos általános információkat, tippeket osztunk meg veled.

Időpontok:

ÁTK hallgatóinak:
keddenként – 10:00 és 14:00 órakor

GTK hallgatóinak:
csütörtökönként – 10:00 és 14:00 órakor

PK hallgatóinak:
szerdánként – 10:00 és 14:00 órakor

Rippl-Rónai MK hallgatóinak:
hétfőnként és csütörtökönként –14:00 órakor

Aki a ezen a linken előre jelzi részvételi szándékát,  annak helye garantált.
Ha nem tudsz eljönni, de érdekel a téma, javasolj időpontot!

 

 

2018. január 26. | 08.29

Szabadegyetem február 15-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a február 15-én (csütörtök) 17:00-kor megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat  következő előadására.

(További részletek a plakáton)

A Egyetemi Könyvtár a következő új, előfizetett szolgáltatásokat ajánlja olvasói figyelmébe.

A L’Harmattan Digitális Adatbázis több mint 1400 kötetet tartalmaz, célja egy-egy adott tudományterülethez tartozó legfontosabb könyvészeti és periodika szakanyagok digitális közzététele, teljes szöveggel.

A Typotex Interkönyv oldalán több, mint 500 könyv és jegyzet érhető el online, PDF formátumban, a természettudomány, a társadalomtudomány és a műszaki tudomány kategóriákban.

Az Akadémiai Kiadó Folyóiratcsomag 60 folyóiratot (52 kurrens, 8 archív) tartalmaz természettudományi, orvosi és műszaki témakörben.

A Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás (MeRSZ) az Akadémiai Kiadó elektronikusan kiadott alapműveinek on-line használható gyűjteménye, segítséget biztosít kutatáshoz, szakdolgozatíráshoz, tanuláshoz.

Eredményes keresést, élvezetes olvasást és jó munkát kívánunk Önöknek!

2018. január 10. | 07.58

Aktuális nyitvatartási rend

A vizsgaidőszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

2017. december 07. | 06.59

Szabadegyetem december 13

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az December 13-án (szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. december 06. | 08.01

Aktuális nyitvatartási rend

December 11-től a vizsgaidőszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

HÉTFŐ: 8:15-16:15
KEDD: 8:15-16:15
SZERDA: 10:00-16:15
CSÜTÖRTÖK: 8:15-16:15
PÉNTEK: 8:15-12:30
SZOMBAT: ZÁRVA

Rendkívüli nyitvatartási napok:
December 18-án (hétfő) 14:00 óráig tartunk nyitva.
December 20-án (szerda) 8:15 órakor nyitunk.
December 21. — Január 1. ZÁRVA

2017. november 13. | 11.11

Szabadegyetem november 22

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az November 22-én (szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. október 26. | 07.18

Rendkívüli nyitva tartás

OKTÓBER 30. – NOVEMBER 04. között

HÉTFŐ: 8:15-16:15
KEDD: 8:15-16:15
SZERDA: ZÁRVA
CSÜTÖRTÖK: 8:15-16:15
PÉNTEK: 8:15-14:00
SZOMBAT: 9:30-12:45

halottak

2017. október 13. | 09.52

Szabadegyetem október 24

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az Október 24-én (kedd) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. szeptember 27. | 08.35

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2017

Update(2017.10.02)

Galéria

 

(Részletek a plakáton:)

 

2017. szeptember 13. | 13.10

könyvtárbemutató túra

A Könyvtárbemutató túrával kapcsolatos kérdéseit felteheti Gyódi Anna és Lengyel Gabriella tájékoztató könyvtárosoknál személyesen vagy e-mailen keresztül.

(Részletek a plakáton:)

2017. szeptember 11. | 09.06

Aktuális nyitvatartási rend

Szeptember 11-től, a szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

2017. augusztus 29. | 09.29

Szabadegyetem szeptember 7

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az Szeptember 07-én (csütörtök) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. június 28. | 13.00

Kari Díj

Az oklevélátadó ünnepségen kollégánk, Huszárné Szabó Mária szaktájékoztató könyvtáros átvehette a Pedagógiai Kar díszoklevelét, kiemelkedő, példamutató és lelkiismeretes munkájáért, a kar hallgatóinak és oktatóinak nyújtott több évtizedes könyvtári támogató tevékenységért.
Szeretettel gratulálunk!

 

 

2017. június 19. | 11.23

Nyári nyitvatartás 2017

JÚNIUS 26. – JÚLIUS 07.
Hétfő–csütörtök: 10:00 – 14:00
Péntek: 10:00 – 12:30

JÚLIUS 10. – AUGUSZTUS 18.
ZÁRVA

AUGUSZTUS 21. – SZEPTEMBER 01.
Hétfő–csütörtök: 10:00 – 14:00
Péntek: 10:00 – 12:30

SZEPTEMBER 04. – SZEPTEMBER 08.
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Péntek: 8:15 – 12:30

2017. máj. 18. | 07.18

Szabadegyetem május 24

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az május 24-én (szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. máj. 16. | 09.16

BioOne adatbázis

A BioOne szolgáltató 2017. június 30-ig próbahozzáférést biztosít 200 biológiai és környezettudományi folyóirat teljes szövegéhez a http://www.bioone.org/oldalon keresztül.

Az adatbázis elérése az egyetemi kampusz területéről lehetséges.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó keresési segédletek találhatóak: ITT

Rövid magyar nyelvű ismertetés a szolgáltató oldalán:

ITT

Minden érdeklődőnek jó munkát kívánunk!

 

 

2017. máj. 15. | 08.54

Aktuális nyitvatartási rend

A vizsgaidőszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat.

2017. máj. 08. | 11.39

MTMT-leállás

Kedves Kollégák!

A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) adatbázis 2017. év nyarán új adminisztrációs- és lekérdezési felületet kap.

Az MTA KIK-től kapott tájékoztatás szerint az MTMT2-re való átállás várhatóan a 2017. június 1-én kezdődő és július 31-vel végződő időszakban történik meg.

Ettől az időponttól az MTMT jelenlegi adatbázisa leáll. Az MTMT a leállást követően továbbra is elérhető lesz, de csak keresési funkciók működnek majd, szerkesztésre nem lesz lehetőség.

Kérjük Önöket, hogy a fenti dátumokat vegyék figyelembe közleményeik, hivatkozásaik rögzítésekor. Az előzetes tájékoztatás alapján valószínűleg statisztikai adatokat sem lehet majd lekérdezni az átállás ideje alatt.

A ProQuest tudományos információszolgáltató próbahozzáférést biztosít 2017. június 9-ig a Kaposvári Egyetem felhasználóinak a következő adatbázisokhoz:

ProQuest Central: multidiszciplináris adatbázis, üzlet, orvostudomány, társadalomtudomány, bölcsészet és interdiszciplináris területek.

SciTech Premium Collection: természettudományi és műszaki adatbázisok összessége,bibliográfiák és teljes szövegű tartalmak anyagtudomány, mérnöki tudományok, földtudomány,környezettudomány, víztudomány, biológia és számítástechnika területén.

ProQuest Dissertations & Theses A&I: 4 millió doktori disszertáció adatbázisa,amiből 2 millió teljes szövegű dokumentum.

Az adatbázisok elérése lehetséges az egyetem teljes területéről az alábbi linken:

https://trials.proquest.com/trials/trialSummary.action?view=subject&trialBean.token=ZS00E541M41333ZHONFI

2017. április 13. | 06.57

Szabadegyetem Április 26

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, az április 26-án (szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. március 30. | 11.52

Tavaszi szünet

Az EGYETEMI KÖNYVTÁR nyitva tartása az alábbiak szerint módosul:

 

A tavaszi szünetben, április 10. és április 17. között:

Hétfő: 08:15 – 16:15
Kedd: 08:15 – 16:15
Szerda: 10:00 – 16:15
Csütörtök: 08:15 – 16:15
Péntek: ZÁRVA
Szombat: ZÁRVA
Hétfő: ZÁRVA

husvet

2017. március 16. | 23.00

Szabadegyetem március 29-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a március 29-én (szerdán) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. március 09. | 13.46

Ünnepi nyitva tartás

2017. március 15. szerda ZÁRVA

március

2017. február 15. | 06.34

Szabadegyetem február 22-én

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, a február 22-én (szerda) megrendezésre kerülő kaposvári SZABADEGYETEM rendezvénysorozat következő előadására.

(További részletek a plakáton:)

2017. február 09. | 13.28

Segítség szakdolgozat íráshoz

JELENTKEZÉS

(Nagyításhoz kattints a plakátra:)

2017. február 06. | 13.55

Aktuális nyitvatartási rend

Február 6-tól a szorgalmi időszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat

2017. január 30. | 07.49

Aktuális nyitvatartási rend

December 12-től a vizsgaidőszaknak megfelelő nyitvatartási rendben várjuk olvasóinkat

2017. január 18. | 13.10

Rendkívüli nyitva tartás

Az Egyetemi Könyvtár 2017. január 20-án, pénteken 9 órától tart nyitva.

1. oldal / 4
0
megosztás

Közérdekű

Kapcsolat

Cím:
Szent István Egyetem Kaposvári Campus Könyvtár
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Postacím: 7401 Kaposvár Pf.: 16.

Telefon:
82/505-936 – Olvasószolgálat, információ
82/505-934 – Kiss Gábor könyvtárigazgató
82/505-800/1307 m. vagy 1308 m. könyvtárközi kölcsönzés
82/505-935 – Fax

E-mail:
lib [KUKAC] ke [PONT] hu • kvtkozi [KUKAC] ke [PONT] hu (könyvtárközi kölcsönzés)

facebook youtube rss

Megközelíthetőség

Írjon nekünk!

© 2018 Szent István Egyetem, Kaposvári Campus Könyvtár. Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat

0
megosztás